Sremska Mitrovica – Građani mogu da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak u opštinskoj upravi gde imaju prebivalište ili preko sajta Ministarstva pravde i državne uprave unošenjem matičnog broja.
Na sajtu Ministarstva pravde građani mogu dobiti podatak o broju biračkog mesta i adresi gde treba da glasaju po mestu prebivališta.

Ukoliko građanin nije upisan u birački spisak, a stekao je punoletsvo posle zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, odnosno 15 dana pre dana održavanja izbora, opštinske i gradske uprave su u obavezi da od trenutka kada se izbori raspišu, sva lica koja stiču punoletsvo sa danom održavanja izbora, upišu u birački spisak.
Ukoliko građanin koji je postao punoletan utvrdi da opštinska ili gradska uprava to nije uradila, treba da se sa ličnim dokumentom, izvod iz matične knjige rođenih ili lična karta, obrati opštinskoj upravi po mestu prebivališta.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisaće danas ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik će odluku potpisati danas u 12 sati u zgradi na Andrićevom vencu, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Očekuje se da izbori budu održani 16. marta, zajedno sa izborima za skupštinu Grada Beograda.

You may also like