Uspeh mladih mitrovačkih sportista

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je upriličen svečani prijem pobednicima Kupa tolerancije i Prvenstva Srbije u plivanju za osnovne i srednje škole.

2

Jubilarni, X Kup Tolerancije održan je u Zrenjaninu, od 21. do 23. novembra. Na Kupu su nastupili učenici i učenice osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele AP Vojvodine. Učenici osnovnih škola takmičili su se u mešovitoj odbojci i mešovitom stonom tenisu, dok su se učenici srednjih škola takmičili u muškom basketu, ženskom basketu, muškoj odbojci i ženskoj odbojci.

Na ovom takmičenju osvojene su dve medalje i to, zlatnu medalju osvojila je ženska ekipa srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ u košarci i drugo mesto, srebrnu medalju u mešovitoj odbojci osvojila je ekipa osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“.

1

49. Prvenstvo Srbije u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola koje je održano u Beogradu, 25. novembra nastupilo je 1000 plivača iz 319 škola širom Srbije, među kojima je bilo i 22 takmičara iz Sremske Mitrovice.

U konkurenciji učenika 5. i 6. razreda Stevan Sapun, učenik osnovne škole „Jovan Popović“, na 50 metara delfin stilom osvojio je treće mesto sa vremenom 32:83. Drugu medalju isto bronzanu u istoj disciplini na 50 metar delfin za devojčice od 1. do 4. rareda osvojila je učenica osnovne škole „JJ Zmaj“ Lana Gavrilović sa vremenom 38:72.

„Na ovogodišnjim školskim takmičarima na nivou Republike Srbije i pokrajine takmičari iz Sremske Mitrovice ostvarili su sjajne rezultate, naši plivači bili su treći na republičkom nivou, a na pokrajinskom takmičenju „Kupu tolerancije“ osvojene su dve medalje, što su izvanredni dokazi da kvantitet u školskom sportu, ozbiljan pristup, i finansiranje školskog sporta daju kvalitet i odlične rezultate“, rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica. Crnić je dodao da je konačno posle dugog niza godina ogroman broj dece u školskom sportu (preko 50 posto) i da se njihov rad i rezultati itekako vide.

„Još jedan veliki uspeh mitrovasčkog školskog sporta jeste dokaz da se ulaganje u školski sport i finansiranje takmičenja školskog sporta zaista isplati i vrati gradu Sremskoj Mitrovici višestruko na najboji mogući način. Najbitnije i najvažnije je da našu decu odmalena uputimo ka sportu, a oni će tokom svoje karijere odlučiti da li će ostati na amaterskom nivou ili poseduju dovoljno kvaliteta da postignu profesionalni uspeh“, rekao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za sport, kulturu i omladinu.

3

Ekipu osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“, činili su:

1. Sara Stanimirović
2. Dajana Palković
3. Jovana Pavlović
4. Marija Zabolotni
5. Sreten Vujković
6. Milan Cvijanović
7. Mladen Simić
8. Miloš Lalić
9. Srđan Bugarinović
10. Mladen Mitrović
Prof. Zoran Kovačić

Ekipu srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“, činile su:

1. Slavica Knežević
2. Valerija Teodosić
3. Dragana Jokić
4. Tamara Jokić
Prof. Branislav Stošić

You May Also Like