Sremska Mitrovica – Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u kajaku za juniore i mlađe seniore u mađarskom gradu Segedinu, mladi kajakaši sremskomitrovačkog kajakaškog kluba „Val“ ostvarili zapažene razultate.

Ekipa kajakaškog kluba „Val“ je bila jedna od najmlađih ekipa koja je učestvovala na takmičenju, a činila je i najbrojniji ekipu koja se takmičila za reprezentaciju Republike Srbije, sa svojih pet predstavnika. U konkurenciji od 73 zemlje koje su učestvovale na takmičenju, kajakaši „Val-a“ ostvarili su četiri ulaska u finale. Od toga tri u A i jedno B.

Marija Dostanić, najmlađi član ekipe „Val“ ostvarila je finale u jednosedu, a zajedno sa još jednom takmičarkom iz Vala, Sandrom Polovinom i po jednom devojkom iz Bečeja i Bačke Palanke ostvarile šesto mesto u četvercu u finalnoj trci.

Marko Mihajlović i Aleksa Turudić su u četvercu u finalu zauzeli deveto mesto. Bora Lazić koji je osvojio osmo mesto u seniorskom četvercu.

„Zvanične pripreme ekipe Republike Srbije u kojima su učestvovali zajedno svi takmičari koji su nastupili za našu reprezentaciju trajale su samo deset dana, i s obzirom na njihovo trajanje i uslove koje imamo u odnosu na neke druge takmičare i zemlje, ovi razultati su fantastični. Za naredna takmičenja nadamo se boljim uslovima, dužim pripremama i još boljim rezultatima“, rekao je Igor Došen.

Naredno veliko takmičenje koje čeka kajakaše „Vala“ jeste Turnir olimpijskih nada za juniore i kadete u češkom gradu Račicama.

Možda Vam se svidi i