Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica zajedno sa ustanovom Atletski Stadion i Zborom atletskih sudija Sremska Mitrovica organizuje 1. atletski miting za kategorije mlađih juniora i juniorki i starijih pionira i pionirki, koji će se održati se u subotu, 26. jula na Atletskom stadionu „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 17:00 časova.

Milan Kovačević, predsednik skupštine grada na održanoj konferenciji za štampu, koja je danas održana kako bi se sam događaj najavio, rekao je da je grad prepoznao i podržao ideju o održavanju ovog Mitinga kao jedno kvalitetno takmičenje.

„Očekujemo dobar odziv i dobro takmičenje, za koje se nadamo da će postati tradicionalno, kao i da će biti uvršteno u zvanični Kalendar takmičenja Atletskog saveza Srbije“, rekao je Radenković Stevan, predstavnik Zbora atletskih sudija i međunarodni satletski sudija.

Pošto još uvek traje period za dostavljenja prijava za učestvovanje broj takmičara za sada još uvek nije poznat, ali prema grubim i prvim procenama na takmičenju se očekuje između 300 i 400 učesnika.

Takmičari će se takmičiti u više disciplina i to u trkama na 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 3000m, 110m sa preponama, štafeta 100mx200mx300mx400m, bacanju kugle, kladivadiska, koplja, skoku u dalj, vis i troskoku. Jedina disciplina koja neće biti zastupljena na ovom takmičenju jeste skok s motkom iz razloga jako malog broja sportista koji se bave ovim sportom.

Možda Vam se svidi i