Učenici osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ kampuju na Letenci

Sremska Mitrovica – Osnova škola “Slobodan Bajić Paja” uzela je učešće u projektu pod nazivom “ Aktivne škole” koji je Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu objavio u maju mesecu ove godine, i u okviru kga jea organizovano kampovanje na Letenci za učenike te osnovne škole.

Kapm se zove “Izviđačka avantura”, a planirano je sedam dana boravka na Letenci, od ponedeljka 14. do nedelje, 20 jula.

U saradnji sa izviđačkim odredom Boško Palkovljević Pinki iz Sremske Mitrovice, napravljen je projekat za 33 učenika osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” uzrasta peti i šesti razred, a pored učenika, na kampovanje je došlo i dve učiteljice, jedna nastavnica i direktorica škole. Od izviđača na kampovanju je i starešina izviđača, šest vođa, tri starija izviđača, i profesionalna kuvarica.

Prva četiri dana kampa namenjena su za izviđačke aktivnosti, upoznavanje sa prirodom, izviđačkim životom, šetnje, orjentacija u prirodi, sportske aktivnosti i igre. Dok se tri poslednja dana kamperima priključuju ljudi iz Srbije i regiona koji se bave astronomijom, tako da će se kamperi pored uobičajenih aktivnosti baviti i astronomijom, posmatraće nebo kroz telescope i slušati predavanja o astronomiji.

You May Also Like