Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio 58 najboljih mladih naučnika i umetnika i njihove mentore koji su u školskoj 2013/14. godini postigli vrhunske rezultate na međunarodnim i republičkim naučnim i umetničkim takmičenjima, među nagrađenima našla se i Mina Kuzminac, učenica Mitrovačke gimnazije.

Učenike osnovnih i srednjih škola iz Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je priznanjima i novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara. Svečano uručenje nagrada vojvođanskim talentima upriličeno je u petak, 12. decembra u svečanom holu Banovine, u Novom Sadu, gde su najbolji đaci u oblasti matematike, fizike, tehnike, jezika i književnosti, likovne, baletske i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima i mentorima.

Svojim radom, zalaganjem i postignutim uspesima na republičkim takmičenjima ovu nagradu je zaslužila i dobila i učenica četvrtog razreda društveno – jezičkog smera Mitrovačke gimnazije, Mina Kuzminac. Nagradu je dobila za postignute uspehe u prethodnoj školskoj godini za oblast srpskog jezika. Mentor je profesorka srpskog jezika i književnosti Dobrila Nosović.

Mina je ove godine jedina sa područja sremskomitrovačke opštine osvojila ovu prestižnu nagradu.

проф. српског језика Добрила Носовић покрајинска секретарка Мариника Тепић и добитница награде Мина Кузминац

IMG_5447

Možda Vam se svidi i