Prijem za članove Književne zajednice Sremska Mitrovica

Sremska Mitrovica – Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić danas je ugostio članove Književne zajednice Sremska Mitrovica koji su tokom ove godine dobili niz nagrada.

3

Nedić je ovom prilikom pored višestruko Nagrađivanog Nedeljka Terzića, koji je ove godine dobio nagrade na IX Sankt – Peterburgskom Međunarodnom salonu knjige i nagradu „Mihaj Eminesku“ na Svetskom festivalu poezije ugostio i Mikicu Ilića dobitnika nagrade za najbolji roman na prvom konkursu izdavačke kuće „Arte“ iz Beograda za štampanu knjigu „Povest o apokrifu“. Prijemu su prisustvovale i Mirjana Marković dobitnica nagrade „Lirski pečat“ za knjigu poezije „Vajar“ koju dodeljuju književne novine „Svitak“ iz Požege, kao i zahvalnicu Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica za književnnu saradnju i predstavljanje stvaralaštva i Željka Avrić, dobitnica nagrade „Stojan Stepanović“ za ciklus pesama na tradicionalnoj 40. manifestaciji „Vukovi lastari“.

Pored njih prijemu su prisustvovali i ovogodišnji dobitnici nagrade „Misaonik“ koju dodeljuje Edicija „Sirm“ kao književno priznanje „za svu podarenu lepotu“, Zlata Čolić Zahorjanski i Srđan Dinčić.

2

„Dosta pisaca iz Sremske Mitrovice i ove godine ostvarilo je zapažene rezultate i ovom prilikom želim svima da im čestitam uz nadu da će i narednih godina na najbolji način reprezentovati sebe i svoje književno delovanje, kao i da će doprineti kulturnom afirmisanju Sremske Mitrovice“, rekao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Mirjana Marković predsednik Književne zajednice Sremska Mitrovica ovom prilikom je rekla da su ove nagrade potvrda činjenice da reč briše granice i uspešnog rada mitrovačkih pisaca jer pored nagrada koje su dobijene u našoj zemlji pojedine nagrade su dobijene i u drugim državama što je dokaz da su dela naših pisaca priznata i u drugim kniževnim zajednicama.

You May Also Like