Sremska Mitrovica – Prema današnjim podacima Crvenog krsta, u Vojvodini je smešteno 2.233 osobe koje su evakuisane iz poplavljenih i kriznih područja.

Veći broj – 1488 lica nalazi se u porodičnom smeštaju, a manji broj – 745 osoba u kolektivom smeštaju u prihvatnim centrima. Zbog smirivanja situacije, jedan broj preventivno evakuisanih ljudi, vraća se svojim kućama koje nisu poplavljene.

To su podaci koji su izneti na jutrošnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Vlade Vojvodine, na kojoj je zaključeno da se, u saradnji sa centrima za socijalno zbrinjavanje, obezbede odgovarajući paketi sa životnim namirnicama, higijenskim sredstvima i drugim potrebama svih evakuisanih lica, bez obzira na to gde su smešteni.

Na štabu je izneto da je obezbeđena stočna hrana: 2.000 bala deteline i sena i 5 tona kukuruza, koja će biti dopremljena u opštinu Šid i na druge punktove gde je to potrebno.

Pokrajinskom štabu za vanredne situacije i dalje se javljaju mnoge domaće kompanije i preduzetnici, kao i iz inostranstva koji su spremni da pruže pomoć u asanaciji poplavljenih područja

Možda Vam se svidi i