U Sremskoj Mitrovici nema opasnosti od izlivanja reke Save

Sremska Mitrovica – Poplave širom Srbije. Na većini putnih pravaca saobraćaj je obustavljen a osim kiše koja pada već dva dana bez prestanka, na Kopaoniku i Zlatiboru počeo je da pada sneg.
Takva je slika Srbije ovog četvrtka, 15. maja.

Vanredna situacija proglašena je u Valjevu, Šapcu, Lučanima, Mionici, Loznici, Zaječaru, Osečini, Koceljevi, Lajkovcu, Ubu, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Malom Zvorniku, Požegi, Vladimircima i Kosjeriću.

Sektor za vanredne situacije MUP-a angažovao je sve raspoložive snage na zaštiti i spasavanju. U ugrožena područja upućeno je 344 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, 76 vozila, 31 pumpa i 10 čamaca.

U akcijama zaštite i spasavanja ugroženih osoba i njihove imovine od poplava angažovani su i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice u Sremskoj Mitrovici.

U Loznici se, zajedno sa Stevanom Pejićem, načelnikom Sektora za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, trenutno nalaze 22 pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Sremskoj Mitrovici, dok se dva pripadnika trenutno nalaze u Valjevu i pomažu u evakuaciji stanovnika.

Prema informacijama koje smo dobili od Živoslava Ivkovića, komandanta vatrogasno-spasilačkog bataljona u Sremskoj Mitrovici, tokom protekle noći na području grada nije bilo većih problema.
Dežurne ekipe, koje su na teren izlazile po pozivu građana, noćas su radile na uklanjanju srušenih grana i stabala a osim toga nije bilo drugih intevrencija.

U Sremskoj Mitrovici situacija je pod kontrolom i nema opasnosti od izlivanja reke Save, rekao je komandant Ivković, i dodao da vodostaj reke Save trenutno iznosi 604 cm a redovna odbrana od poplava se uvodi kada vodostaj dostigne propisanu granicu od 650 cm.

You May Also Like