Sremska Mitrovica – Opštinska organizacija Crvenog krsta Sremska Mitrovica će u četvrtak, 25. septembra u vremenskom periodu od 12:00 do 13:00 časova , na sportskom platou Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ obeležiti Svetski dan prve pomoći.

I ove godine Svetski dan prve pomoći Crveni krst Sremska Mitrovica će obeležiti u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom, Domom zdravlja Sremska Mitrovica , Srednjom medicinskom školom „Draginja Nikšić“ i Osnovnom školom „Jovan Jovanović Zmaj“.

Programom je predviđena podela propagandnog materijala, prezentacija KPR na lutkama, dve manje simulativne vežbe u realizaciji ekipe prve pomoći OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, simulativna vežba u koju će biti uključena ekipa prve pomoći SMŠ „Draginja Nikšić“, Vatrogasno-spasilačka jedinica i Hitna pomoć Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Kako je spašavanje života osnova delovanja Crvenog krsta, prva pomoć je ona aktivnost i ono znanje koje mora biti dostupno svim volonterima i korisnicima organizacije Crvenog krsta a Svetski dan prve pomoći je povod da se različitim aktivnostima i događajima poveća pažnja javnosti o značaju poznavanja prve pomoći i sprečavanju nastanka nesreća .

Crveni krst ovom aktivnošću prezentuje znanje i veštine mladih u pružanju prve pomoći, a u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom , Hitnom pomoći Doma zdravlja, biće prikazan rad stručnih službi, kao i važnost njihove saradnje u zbrinjavanju povređenih i obolelih .

Možda Vam se svidi i