Sremska Mitrovica – Opštinska organizacija Crvenog krsta Sremska Mitrovica će u četvrtak, 25. septembra u vremenskom periodu od 12:00 do 13:00 časova , na sportskom platou Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ obeležiti Svetski dan prve pomoći.

I ove godine Svetski dan prve pomoći Crveni krst Sremska Mitrovica će obeležiti u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom, Domom zdravlja Sremska Mitrovica , Srednjom medicinskom školom „Draginja Nikšić“ i Osnovnom školom „Jovan Jovanović Zmaj“.

Programom je predviđena podela propagandnog materijala, prezentacija KPR na lutkama, dve manje simulativne vežbe u realizaciji ekipe prve pomoći OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, simulativna vežba u koju će biti uključena ekipa prve pomoći SMŠ „Draginja Nikšić“, Vatrogasno-spasilačka jedinica i Hitna pomoć Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Kako je spašavanje života osnova delovanja Crvenog krsta, prva pomoć je ona aktivnost i ono znanje koje mora biti dostupno svim volonterima i korisnicima organizacije Crvenog krsta a Svetski dan prve pomoći je povod da se različitim aktivnostima i događajima poveća pažnja javnosti o značaju poznavanja prve pomoći i sprečavanju nastanka nesreća .

Crveni krst ovom aktivnošću prezentuje znanje i veštine mladih u pružanju prve pomoći, a u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom , Hitnom pomoći Doma zdravlja, biće prikazan rad stručnih službi, kao i važnost njihove saradnje u zbrinjavanju povređenih i obolelih .

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik