Sremska Mitrovica – Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu za seniore u karateu koje se održalo u maju u Sao Paolu u Brazilu, mlada karatistkinja karate kluba „Sirmijum“, Marija Medaković okitila se srebrnom i bronzanom medaljom.

Povodom izvanrednog uspeha koji je postignut u godini koja je izuzetno važna za karate klub „Sirmijum“ koji ove godine slavi 40 godina postojanja, načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić danas je u Gradskoj kući organizovao prijem za Mariju Medaković.

Na prvenstvu je učestvovalo preko 1000 takmičara iz preko 15 zemalja. Prvi dana takmičenja imao je eliminacioni karakter, da bi se drugog dana održale finalne borbe. U kategoriji kata u kojoj je Marija osvojila bronzanu medalju takmičilo se preko 10 takmičara, dok je u kategoriji pojadinačnih borbi bilo više od 15 takmičara.

marija medaković

„Najteže je bilo iz jednog finala, preći na drugo, ali trud i rad prethodnih godina, kao i udarniji tempo treniranja poslednja tri meseca tokom kojih sam imala po dva treninga dnevno, urodili su plodom i izdržala sam, a pri tom postigla odlične rezultate u obe kategorije“, rekla je Marija.

„Sve uspehe mitrovačkih sportista u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i sve medalje osvojene na svetskim, evropskim i državnim prvenstvima mi doživljavamo kao medalje grada Sremske Mitrovice i države Srbije“, rekao je načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, koji je čestitao Mariji na osvojenim medaljama, kao i njenom klubu proslavu jubileja i izrazio nadu da će ih ovi dobri rezultati obavezati da što više i vrednije treniraju i da će se sa narednih takmičenja vraćati sa medaljama i uspesima i za KK „Sirmijum“ i za grad Sremsku Mitrovicu.

Možda Vam se svidi i