Traže da im država umanjenje penzija vrati

Sremska Mitrovica – Savez penzionera Vojvodine uputio je pismo ministru finansija Dušanu Vujoviću s molbom da im se kaže da li će vlada penzionerima kojima će od novembra biti umanjene penzije nadoknadi taj manjak i za koji period – dve ili tri godine.

penzioneri-foto-D-JEVREMOVICH

– Pošto je penzija neotuđivo pravo svakog pojedinca i osnovno pravo svakog penzionera stečeno na osnovu godina radnog staža i uplaćenih doprinosa, penzioneri u Srbiji imaju pravo da primaju onoliku penziju koliku su zaradili. Sve što se traži od vlade jeste da poštuje to osnovno pravo svakog od 1,7 miliona penzionera – kaže Milan Nenadić, predsednik ovog saveza za Politiku. Niko od njih, objašnjava, ne očekuje da će taj novac moći da se vrati sutra, ali bi svakako hteli da znaju da li na pare mogu uopšte da računaju ili ne.

Savez je zajedno s Udruženjem sindikata penzionera Srbije najavio da će ukoliko se umanjene penzije ne nadoknade za neku godinu, penzioneri sigurno podneti tužbu Ustavnom i sudu u Strazburu i tražiti da im država vrati pare.

You May Also Like