Pridruži se „Krugu“.

Sremska Mitrovica – Biciklistički maraton iz Brčkog, prolazi i kroz Sremsku Mitrovicu.

Biciklistički klub “Sv. Nikolaj” iz Brčkog najavili su četvorodnevni biciklistički maraton pod nazivom “Krug prijateljstva – međunarodni biciklistički maraton Drinsko-Savskom regijom” pod pokroviteljstvom Stalne radne grupe za ruralni razvoj Jugoistočne Evrope (SWG RRD).

Četvorodnevni biciklističko-turističko-rekrativni maraton će startuje 04. oktobra u 9,00 časova sa centralnog trga u Brčkom. Dvadeset glavnih učesnika će se dalje zaputiti maršrutom Brčko – Ilok – Sremska Mitrovica – Šabac – Loznica – Ugljevik – Brčko.

Učesnici će time proći kroz sve opštine Drina-Sava regiona.

U dnevnim etapama će se učesnicima priključivati sportisti/rekrativci iz opština kroz koje maratonci prolaze i proći zajedno sa njima dio rute. Očekuje se da će ukupan broj učesnika biti minimalno oko 100 biciklista.

Cilj maratona je promocija turističke ponude lokalnih zajednica istočne Hrvatske, zapadne Srbije i sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, podsticanje ekonomskog razvoja regiona kroz korištenje smještajnih kapaciteta i lokalnih proizvoda u ruralnim sredinama, posjećivanje i promovisanje prirodnih ljepota i znamenitih lokaliteta, upoznavanje sa kulturnim i tradicionalnim vrijednostima sva tri naroda, povezivanje i ostvarivanje kako sadašnje, tako i buduće saradnje sa lokalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kulturno-umjetničkim društvima, te sportskim klubovima, a naročito promovisanje biciklizma kao alternativnog prevoznog sredstva i vida rekreacije, a sve kroz lijepo druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Namera kluba jeste da manifestacija „Krug prijateljstva“ postane tradicionalna manifestacija koja će se održavati i u narednim godinama, piše u saopštenju Biciklističkog kluba “Sv. Nikolaj”.
Otvoren je i poziv svim zainteresovanima, kako biciklistima tako i organizacijama i lokalnim vlastima koji žele da uzmu učešće u kompletnom maratonu, ali i svima ostalima koji su u prilici makar na kratko da budu dio „Kruga“.
Svi zainteresovani svoje prijave mogu dostaviti do 03.10.2014. i to putem mejla: bksvnikolaj@gmail.com ili na telefon: +387 65 994 069, nakon čega će njihova prijava biti uzeta u razmatranje.
Takođe, zainteresovani koji nisu u mogućnost da voze sa nama sva četiri dana, a imaju želju da nam daju svoju podršku, mogu to učiniti u nekoj od navedenih opština kroz koje prolazimo.
Na FB stranici: OVDE, možete pratiti naše svakodnevne aktivnosti povodom organizacije manifestacije.

You May Also Like