Sve je spremno za grejnu sezonu- poručuju iz JKP “Toplifikacija”

Sremska Mitrovica – Sve toplane u Srbiji počeće 15. oktobra grejnu sezonu, pošto je dogovoren niz mera kojima se obezbedjuju energenti i za toplane koje nisu imale mazut, izjavio je ministar rudarstva i energetitke Aleksandar Antić.

Ministar je rekao da je problema  bilo u toplanama u Trsteniku, Priboju, Smederevu, Novom Pazaru, Valjevu i Vranju i da su na  sastanku sa gradonačelnicima, predsednicima opština i direktorima toplana dogovorene mere koji obezbedjuju da tih šest toplana započne grejnu seozonu.

“Možemo sa apsolutnom sigurnošću i izvesnošću da kažemo da će 15. oktobra svih 59 toplana u Srbiji početi sa grejnom sezonom”, naglasio je Antić.

On je rekao i da će Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije zajedno sa lokalnim samoupravama pratiti čitav taj proces.

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Toplifikacija” Sremska Mitrovica poručuju da su hladne i tople probe završene i da je sve spremno za početak nove grejne sezone, koja zvanično počinje 15. oktobra.

“Ako dnevne temperature budu ispod 12 stepeni, grejna sezona će početi i pre predviđenog datuma”, rekao je Milan Laketić, šef održavanja i proizvodnje JKP “Toplifikacija”.

“Zaključno sa prvim oktobrom, sve probe, i hladne i tople, uspešno su završene i ispunjeni su svi uslovi za početak nove grejne sezone”, rekao je Laketić i dodao da grejna sezona traje od 15. oktobra do 15. aprila, ali da može početi i ranije i biti produžena, ukoliko dnevne temperature bude ispod predviđenih.

You May Also Like