Sremska Mitrovica – Povodom održavanja plivačkog maratona pod nazivom „Trka mira“ danas je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući organizovan prijem za učesnike u trci.

Zamenik predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica Zoran Miščević se ispred Grada obratio okupljenima, poželeo im dobrodošlicu kao i dobre rezultate u sutrašnjoj trci. Miščević se ovom prilikom osvrnuo na održavanje ovog maratona već godinama u nazad, kao jednog vida dobre saradnje i prijateljskih odnosa između dva grada, Šapca i Sremske Mitrovice, koja učestvuju u organizaciji “Trke mira”.

Plivački maraton startovaće sutra u 11:00 časova u Jarku, a pred takmičarima je 19 kilometara duga trasa koju treba da savladaju i stignu u grad Šabac gde se nalazi finiš.

Na ovogodišnjem, 45. po redu maratonu učestvovaće 20 takmičara iz nekoliko evropskih zemalja. Našu državu predstavljaće jedan takmičar.

Nagradni fond je 4.000 evra, a pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po hiljadu evra, drugoplasirani po 600, a trećeplasirani po 400 evra.

Učenici:

Nikola Ratkov – Srbija
Milan Marin – Hrvatska
Jose Luis Larrosa – Španija
Daniel Ponce Jimenez – Španija
Jakov Jovanov – Makedonija
Petko toromanov – Bugarska
Svetlozar Nikolov – Bugarska
Desislava Stojanova – Bugarska
Jacques Tuset – Francuska
Daniel Czekelyi – Mađarska
Tamas Novoszath – Mađarska
Lenka Sterbova – Češka
Petra Štastna – Češka
Tobiaš Jakub – Češka
Baloun Karel – Češka
Lorenzo Regard – Italija
Petra Juhasz – Međarska
Brian Ryckeman – Belgija

Možda Vam se svidi i