Sremka Mitrovica- Sva četiri reprezentativna prosvetna sindikata počeće štrajk 17. novembra i u njemu ostati sve do ispunjenja zahteva, rekao je za “Blic” Slobodan Brajković, predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS).

“Još nismo odlučili da li ćemo držati skraćene časove ili ćemo potpuno obustaviti nastavu, ali definitivno počinjemo štrajk 17. novembra i nećemo odustati sve dok se prosveta ne izuzme iz smanjenja plata”, rekao Brajković.

ODLUKA, 29.10.2014.-page1

Reprezentativni sindikati u zdravstvu i socijalnoj zaštiti predali su zahteve Vladi Srbije da se zaposlenima u tom sektoru ne smanjuju zarade i najavili jednodnevni granski štrajk zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u svim zdravstvenim ustanovama u zemlji za 5. novembar.

odluka o st

Jednodnevni granski štrajk se organizuje zbog najavljenog umanjenja plata od 10 %, zbog odugovlačenja sa nastavkom pregovora za zaključivanje Posebnih kolektivnih ugovoraza oblast zdravstva i socijalne zaštite, zbog različitog tretmana zaposlenih u javnom sektoru kao i zbog daljeg urušavanja radno- pravnog i materijalnog položaja zaposlenih.

Saopstenje za javnost

Možda Vam se svidi i