Sremska Mitrovica – Učenici Ekonomske škole 9. maj i Mitrovačke gimnazije obišli su su regionalnu deponiju Srem – Mačva.

Obilazak deponije je aktivnost u okviru radionica o pravilnom odlaganju otpada i značajem životne sredine.

Učenicima su predstavljeni planovi za izgradnju deponije za region Srema i Mačve koji su započeti 2003. godine, a koji podrazumevaju izgradnju kompleksa regionalne sanitarne deponije sa centrom za reciklažu.

Vršilac dužnosti zamenika direktora JKP “Regionalna deponija Srem – Mačva” Nebojša Popović rekao je tom prilikom da su đaci nosioci budućeg razmišljanja o ekologiji. Sa ciljem podizanja ekološke svesti, Omladinski centar je organizovao obilazak regionalne deponije kao projektnu aktivnost potprojekta “Ekološki svesna Mitrovica”.

Nikola Samardžić iz Omladinskog centra je rekao da su aktivnosti projekta usmerene na mlade jer je najvažnije kod njih izgraditi pravo razmišljanje o značaju zdrave životne sredine.
U nastavku realizacije projektnih aktivnosti, Omladinski centar će organizovati radionice i obilazak regionalne deponije i za đake mitrovačke Prehrambeno – šumarske i hemijske škole.

Možda Vam se svidi i