Sremska Mitrovica – Prema podacima Uprave granične policije, trenutno zadržavanje na Horgošu na izlazu iz Srbije su oko 90 minuta, dok se Batrovcima na izlazu čeka oko 60 minuta.

Na prelazu sa Crnom Gorom putnička vozila na izlazu čekaju oko 60 minuta, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Vozačima se savetuje da za ulazak u Hrvatsku koriste granični prelaz Šid koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, granični prelaz Bačku Palanku ili granični prelaz Sot.

Saobraćaj na važnijim putnim pravcima je pojačanog inteziteta, a u većem delu zemlje preovladjuje pretežno oblačno vreme, sa povremenim pljuskovima u istočnim i zapadnim krajevima Srbije, pa se vozačima savetuje da prilagode vožnju datim uslovima na putu.

Očekuje se početak još jednog talasa pojačanog saobraćaja na koridoru 10. koji iz pravca Bugarske preko Pirota, Niša i Beograda vodi ka Madjarskoj ili Hrvatskoj granici.

Ovaj talas pojačanog saobraćaja u dane vikenda može izazvati ponovo duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima zbog čega iz AMSS savetuje da se na put krene pre ili posle vikenda ili koriste manje frenkventni granični prelazi.

Da bi se izbegla višesatna zadržavanja za ulazak u Madjarsku traba koristiti Bački breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka madjarskom gradu Baji. Na njemu se retko-kad čeka duže od 30 min, navodi AMSS.

Sem za srpske i madjarske nacionalnosti granični prelaz Bački Vinogradi, Djala i Bajmok otvoreni su od 07-19 časova za sve državljane evropske unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Kelebija je otvorena non-stop za sve državljane.

Granični prelaz Horgoš u dane vikenda treba u svakom slučaju izbegavati, jer turski državljani na putu ka zemljama zapadne evrope koriste taj granični prelaz kao i prelaz Batrovci sa Hrvatskom gde se, takodje, očekuje veliki pritisak.

Možda Vam se svidi i