Sremska Mitrovica – Danas u Kuzminu zvanično počelo sa radom renovirano područno odeljenje biblioteke „Gligorije Vozarović“.

U Kuzminu i Martincima po prvi put od 1986. godine područna odeljenja biblioteke dovedena su u red i stanje funkcionisanja.

Da je došlo vreme da se tamo urade određeni radovi i ponovo omogući pristup velikom fondu knjiga u sređenom, prijatnom i adekvatnom prostoru rekao je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić.
“Ove dve biblioteke nalazile su se u jako lošem stanju, počevši od instalacija, podova, prozora, pa do kompletnog nameštaja. Sada sa zadovoljstvom mogu reći da je područno odeljenje biblioteke u Kuzminu u potpunosti završeno i od danas je stavljeno u funkciju, a u Martincima početak rada područnog odeljenja biblioteke očekujemo u toku sledeće nedelje. Konačno će stanovnici ova dva velika sela u kojima preko 100 dece dnevno dođe u biblioteku, imati adekvatan prostor u kojem će moći da provode vreme čitajući i učeći”, rekao je Nedić.

Preko pozicije biblioteke “Gligorije Vozarović” grad je za sređivanje područnih odeljenja biblioteke u selima Martinci i Kuzmin izdvojio novčana sredstva u visini od 480 hiljada dinara.

Možda Vam se svidi i