Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući grada Sremske Mitrovice organizovan svečani prijem Aleksandru Kovačeviću, osvajaču srebrne medalje na Prvenstvu Srbije u plivanju.

Na održanom državnom prvenstvu u Zrenjaninu mladi Aleksandar pored osvojenog drugog mesta u disciplini kraul na 100 metara, osvojio je i peto mesto u disciplini kraul 50 metara i tako postigao svoj najveći uspeh do sada.

IMG_0985

Ispred udruženja „Daun“ čiji je član i Aleksandar, Radovan Kekić, sekretar opštinskog udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom izrazio je oduševljenje uspehom koji je Aleksandar ostvario i ovom prilikom istakao da i deca sa Daunovim sindromom mogu ostvariti fantastične rezultate i biti u samom sportskom vrhu.

Roditelji Milan i Milanka Kovačević ponosni na uspeh koji je njihov sin postigao želeli su da ukažu na činjenicu da Aleksandar trenira bez specijalnog asistenta koji mu je potreban i pored koga bi se pokazao prvi Aleksandrov potencijal.

IMG_0987

Iz gradske uprave prijemu su prisustvovali Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine i načelnik Gradske uprave za kulturu sport i omladinu.

Aleksandar Kovačević ima 17 godina, a plivanjem se bavi od svoje 8 godine. Prvenstveno je trenirao u Plivačkom klubu „Srem“, da bi nakon završene osnovne škole „Radivoje Popović“ u Sremskoj Mitrovici upisao srednju školu „Milan Petrović“ u Novom Sadu, i nastavio sa treniranjem u novosadskom klubu.

Možda Vam se svidi i