Sremska Mitrovica – Drugi po redu Sirmium Rocks Fest održaće se u petak, 18. i subotu 19. jula na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici.

Tom prilikom danas je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući održana konferencija za medije kako bi se predstavio program održavanja festivala, učesnici, sadržaj, kao i sva udruženja koja su ove godine podržala njegovo održavanje.

Sama ideja o održavanju Sirmium Roks Fest-a proistekla je iz festivala Enter koji se u našem gradu održavao do pre dve godine. Cilj festivala jeste da animira sve lokalne bendove, kao i bendove iz okruženja koji su još uvek neafirmisani i kojima se ovde pruža prilika da po prvi put nastupe na većoj bini i pred velikim brojem ljudi.

Cela priča o festivalu dobila je na veličini najavljenim nastupima dobro poznatih i afirmisanih bendova.
Program:

Petak: Shejdi Kruu, Grate, Spunk, Doghouse, Atheist rap, S.A.R.S
Subota: Consecration, Kofein, Crossroads, Kanda, Kodža i Nebojša, E – play

rocks

U okviru ovogodišnjeg Sirmium Rocks Fest-a 19. jula po prvi put u Sremskoj Mitrovici Udruženje građana roditelja SM pod pokriviteljstvom opštine Sremska Mitrovica, gradske uprave za kulturu, sport i omladinu održaće „Klincijadu“, celodnevnu dečiju manifestaciju zabavno – edukativnog karaktera.
U okviru manifestacije deca će imati prilike da se takmiče u nekoliko igara, kao što su muzičke stolice, trka sa jajima u kašikama, trka u džakovima i “Puzijada”, nakon kojih ih čekaju nagrade.
Tokom manifestacije biće odigrana predstava za decu, nastupiće dečiji hor “Vivak”, a biće priređen i maskembal.

Ove godine festival je podržalo nekoliko udruženja iz Sremske Mitrovice, pored Udruženja roditelja SM, festival je podržalo i udruženje „Pod istim nebom“, slikari „Ulice slikara“ koji će za vreme održavanja festivala predstaviti 3D street art i naslikati nekoliko pokretnih murala, kao i nekoliko manjih udruženja koja će volonterski podržati i učestvovati u samoj organizaciji festivala. Organizacija „Prevent“ ove godine će u toku dana, 18. jula vršiti besplatne prglede na HIV.

Možda Vam se svidi i