Sremska Mitrovica – „Silikonski točkovi“ serijal za mlade koji se bavi životom skejtbordera jednu epizodu će posvetiti i skejterima iz Sremske Mitrovice.

Ovim povodom svi skejteri pozvani su da sutra, u subotu, 9. avgusta tačno u podne budu ispred gradske biblioteke i učestvuju u snimanju serije.

Skejtbording u poslednje vreme poprima veliku popularnost kako u svetu tako i kod nas. To je upravo i jedna od stvari u kojoj se sve više mladih prepoznaje. Specifičan po tome što pre svega pripada omladinskim subkulturama i stilu života koji mlađa populacija konzumira i sa kojim se identifikuje (stil oblačenja, muzika, način razmišljanja…), a postepeno prerasta u sve popularniji sport.

Kroz 9 epizoda serijala, biće predstavljeno 8 vojvođanskih gradova i skejtbord scena u njima. Jedan od gradova u kojem će se snimati jeste i Sremska Mitrovica. Pored našeg grada “Silikonski točkovi” će se snimati i u Somboru, Pančevu, Novom Bečeju, Kikindi, Subotici, Zrenjaninu i Novom Sadu.

U svakoj epizodi biće predstavljen po jedan grad, mladi u njemu koji se bave skejtbordingom, njihov položaj u društvu, odnos sa okolinom, način na koji provode slobodno vreme, poteškoće i lepe trenutke koje im skejtbording donosi, ambicije, stavove i pogled u budućnost.

Takođe svaka epizoda će sadržati promotivno-afirmativne blokove i za manje stručnu publiku koja se ne bavi aktivno skejtbordingom u vidu saveta (kako zalepiti šmirglu na dasku, kako namestiti osovine, kako uraditi prvi trik…) i priloge koji pratite aktualna svetska i regionalna skejtbord dešavanja.

U prilozima biće korišćena autorska muzika lokalnih mladih bendova koji prate skejtbord scenu. Na taj način bi bio ispromovisan i taj deo omladinske subkulture.

Poslednja epizoda bi obeležila prvo zvanično novosadsko skejtbord takmičenje na kom će se okupiti svi učesnici iz prethodnih epizoda, ali i skejteri iz cele Srbije i regiona u okviru kog ćemo propratiti najbolje među najboljima u dve uzrastne kategorije, do 16 godina i preko.

Možda Vam se svidi i