Sanitarna inspekcija najavljuje kontrole

Sremska Mitrovica – Da li ste znali da sanitarna inspekcija najavljuje kontrole svojih inspektora?

Sanitarna inspekcija je u obavezi da na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju svakog petka objavi najavu kontrola svojih inspektora za narednu nedelju. Ova novina u rad sanitarne inspekcije uvedena je pre dva meseca.

Za sada, prema rečima Miloša Lukića, načelnika pokrajinske sanitarne inspekcije deo sajta u kojem se najavljuju inspekcije i gde se mogu ostaviti komentari, sugestije, primedbe, pohvale i pokude još uvek nije zaživeo u punoj meri i za sada najveći broj poseta jeste od strane inspektora. Prema svemu sudeći poslodavci još uvek nisu upoznati sa ovom novinom.

Lukić je rekao i da je najava ovih kontrola u duhu budućeg zakona koji je u procesu izrade, po kojem bi svim poslodavcima, pravnim i fizičkim licima kontrola inspekcijskih organa bila najavljena, ali je takođe izrazio i želju da sanitarna inspekcija bude izuzuzeta iz ovog dela zakona s obzirom na prirodu njihovog posla.

Što se tiče trenutnih aktivnosti sanitarne inspekcije u toku je kontrola ugostiteljskih objekata koji organizuju proslave predstojećih praznika.

You May Also Like