Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem Sandre Polovine, devetnaestogodišnje kajakašice koja je na Bogojavljanje 19. januara iz Save izvukla čoveka koji je skočivši sa teretnog mosta na Savi između Mačvanske i Sremske Mitrovice pokušao sebi da oduzme život.

„Pored toga što je jedan ljudski život spašen, Sandra je ovim njenim činom promovisala humanost i hrabrost, ali je promovisala i grad Sremsku Mitrovicu, lepa priča o našem gradu je otišla u svet. Organizovanje ovog prijema je jedan od načina da izrazimo poštovanje za njeno nesebičano delo i red je da se tako mlada, zrela, uspešna, pre svega hrabra i dobra osoba nagradi, rekao je Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika.

Stalno primam pozive od nepoznatih i poznatih ljudi, svi su oduševljeni Sandrinim činom, upućuju joj pohvale i čestitke“, nastavio je Janković.

Sandra koja je na prijem došla između dva treninga je izjavila da bi ponovo isto uradila, da je najvažnije biti human i pomoći ukoliko možemo.

Kao član gradskog veća Tomislav Janković je rekao da će na prvoj sednici gradskog veća predložiti da Sandra bude i novčano nagrađena kako bi joj pomogli u daljem radu, školovanju, ali i na pripremama koje joj slede i na takmičenjima koja su već zakazana za jun i jul.

Juniorska prvakinja Srbije u kajaku i reprezentativka, 17-godišnja Sandra Polovina iz Sremska Mitrovice, postala je heroj pošto je 19. januara, na Bogojavljenje, iz hladne Save izvukla čoveka koji je pokušao da se ubije.

Sandra Polovina osam godina trenira kajak, a četiri godine je prvakinja države. Na većim takmičenjima u Evropi zauzela je četvrto i šesto mesto. Ove godine se priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj i Svetsko prvenstvo u Mađarskoj.

 

securedownload

You may also like