Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica i Pećinci, opštine u Sremu kroz čije teritorije protiče reka Sava, učestvovaće u organizaciji Međunarodne regate „Via Dinarica“,

Regata kreće 15. juna iz Slovenije a završava se 6. jula u Beogradu. Reč je o najvećoj do sada organizovanoj regati rijekom Savom, i njenim pritokama u kojoj će učestvovati rafteri, kajakaši i kanuisti iz svih zemalja regiona, od Slovenije preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore do Srbije.
Regata će startovati iz Radovljice. U ovoj regati će učestvovati ljubitelji vodenih sportova u 50-tak plovnih objekata.
Regata će biti vožena na preko 2300 km vodenih puteva u slivu reke Save. Regata će se odvijati i rekom Savom ali i njenim pritokama, Unom, Vrbasom, Bosnom, Drinom, Limom, Tarom…
Sremskim delom toka reke Save „Via Dinarica“ će ploviti od 1. do 4. jula. U Sremskoj Mitrovici će biti svečano dočekana 1. jula, kada će učešće u regati uzeti i mitrovački nautičari i po jedan dan se zaustavljaju u Šapcu, Kupinovu, Boljevcima i dolaze na cilj, u Beograd na karneval brodova 05. jula. Cilj je ratno ostrvo koje je predviđeno za privez plovila.

Regata od Slovenije do Srbije startovaće 15. juna u Radovljici, u Sloveniji. Učesnici regate će nakon tri nedelje, i pređenih oko 2300 km vodenih puteva u slivu reke Save, uveslati u Beograd, zajedno sa učesnicima manifestacije Karneval brodova.

You may also like