Radovi na Domu kulture u Laćarku

Sremska Mitrovica – U Laćarku, najvećem sremskom selu trenutno su u toku završni radovi na postavljanju krova na zgradi Doma kulture i mesne zajednice, koji su u sklopu plana celokupne sanacije ovih zgrada.

Nakon završetka radova na postavljanju krova, počeće radovi na zameni celokupne stolarije, a za sledeću godinu u planu su i radovi na fasadi.

„Ovi radovi su izuzetno značajni za sve meštane Laćarka jer na žalost u Dom kulture dugi niz godina nisu ulagana nikakva novčana sredstva, pa je ceo društveni život koji se ovde odvijao da se tako izrazim pomalo „zamro“, što mi pokušavamo da promenimo organizovanjem raznih manifestacija i dešavanja, za koja ćemo imati i adekvatan prostor“, rekao je Dejan Umetić, predsednik saveta mesne zajednice Laćarak.

Umetić je dodao da se nada da će Dom kulture ponovo igrati značajnu ulogu u društveno kulturnom životu ove mesne zajednice.

3

Pored radova na Domu kulture u narednoj godini niz drugih radova realizovaće se u ovom sremskom selu. Od asfaltiranja pojedinih ulica, preko nastavka radova na kanalizacionoj mreži i izgradnji velike crpne stanice, uređenja samog centra sela, pa do izgradnje sabirnog centra za animalni opad koji će biti jedan od najsavremenijih i usklađen sa sadašnjim propisima.

Svi radovi koji su najavljeni i planirani deo su jednog većeg cilja, a to je da se pored uređenja ovog mesta stvore uslovi da Laćarak postane gradske opština koja mora da ima određenu infrastrukturu kako bi taj status i zaslužila.

„Objekat Doma kulture u Laćarku koji se radi već neko vreme je samo jedan od objekata na kome se radi ove i na kome će se raditi i naredne godine. Laćarak predstavlja najveće mesto na našoj teritoriji posle grada Sremske Mitrovice i jedino ima veći priraštaj u odnosu na ostala mesta, s toga i ulaganja moraju da prate kompletnu infrastrukturu jer je stanovništvom da tako kažem nadrastao onu infrastukturu koja je postojala pre 20-30 godina. Mi polako stvaramo uslove da u nekom narednom periodu možemo Laćarak da promovišemo u prvu gradsku opštinu što imamo pravo po zakonu lokalne samouprave“, rekao je Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

On je za kraj dodao da po njegovom mišljenju ulaganja koja idu u Laćarak s obzirom da u njemu živi 13000 stanovnika moraju biti još veća, i dodao da će se uslovi za to steći promovisanjem Laćarka u gradsku opštinu, naglašavajući da to nije posao koji se može završiti preko noći, i da je za tako nešto potrebno vreme i određeni uslovi.

7

You May Also Like