Sremska Mitrovica – Agencija za privatizaciju među 502 državna preduzeća oglasila je i prodaju tri medijske kuće sa područja Srema.
Privatizaciju čeka više od stotinu zaposlenih u tri još neprivatizovane informativne kuće u vlasništu lokalnih samouprava, radio-televizije Stara Pazova, radio Šida i radio-televizije Inđija.

Od 80 pisama o zainteresovanosti za privatizaciju 50 medija, pristiglih na javni poziv Agencije za privatizaciju, tek desetak su poslale medijske kuće ili novinari, piše Nezavisno udruženje novinara Srbije.

mediji

Najviše pisama o zainteresovanosti za privatizaciju medija potpisuje firma čiji je vlasnik Danijel Kulačin.
Kulačinova firma Feedback consulting & new media production doo iz Novog Sada zainteresovana je da kupi čak 10 vojvođanskih medija: JP Informativni centar Kikinda, Radio Novi Bečej, Radio i televiziju Bap iz Bačke Palanke, Dnevnik – novine i časopisi iz Novog Sada, Radio Zrenjanin, Radio Suboticu, JP Apolo iz Novog Sada, JP Bačka Topola i JPI Vrbas.

Veliko interesovanje za kupovinu medija izrazio je i izvesni Vladan Kostić, ali Agencija za privatizaciju o njemu nije dostavila nikakve podatke. Kostić je zainteresovan i za medije iz Srema: RTV Inđija i RTV Stara Pazova. Osim ove dve kuće Kostić je zainteresovan i za kupovinu medija širom Srbije: BC Info JIP (Bela Crkva), RTV Šabac, RTV Bap (Bačka Palanka), TV Smederevo, RTV Mladenovac, RTV Vrnjačka Banja, TV Brus, RTV Ćuprija i RTV Trstenik.

Za Radio televiziju Inđija interes je pokazala i medijska kuća Radio Fruška gora doo, iz Rume.
Do februara 2014. godine pravno lice se zvalo Radio EKO FG. Direktorka je Ljubica Eror, a vlasnica (od jula ove godine) Mioljka Radulović.

Zainteresovana fizička lica su Danijela Šuša i Vladan Kostić.

Ponudu za Radio Šid Agenciji za privatizaciju uputila su dva pravna i dva fizička lica.
Sremska televizija sa sedištem u Šidu ima licencu za regionalno emitovanje programa. Vlasnik televizije je Aleksandar Vinčić, a direktorka Danijela Šuša. Drugo pravno lice koje je zainteresovano za kupovinu RTV Inđija je Proniks doo za konsalting i investicije, Novi Sad. Delatnost firme je razrada građevinskih projekata. Direktor i vlasnik firme sa troje zaposlenih je Niko Pejić.

O fizičkim licima,  Nikoli Bauranovu i Zoranu Šaponji nema bližih podataka.

Za privatizaciju Radio televizije Stara Pazova interes su pokazala jedno pravno i jedno fizičko lice.
Radio srem doo, Ruma: Direktor i vlasnik je Slavko Stijaković. Radio Srem je privatizovan 2007. godine, kada ga je kupilo preduzeće Vulin comerc doo iz Rume. U odluci o izmenama i dopunama osnivačkog akta iz 2012. godine, kao članovi ovog društva upisana su preduzeća Radio srem i Piramida Invest. Prema dokumentima objavljenim na sajtu APR, Slavko Stijaković upisan je kao član sa 100 posto vlasništva 25. jula 2013. godine.

Zainteresovano fizičko lice je Vladan Kostić.

nuns

Izvor: NUNS

Možda Vam se svidi i