Sremska Mitrovica – Agencija za privatizaciju među 502 državna preduzeća oglasila je i prodaju 15 sa područja Srema.
Nove vlasnike, najdalje do kraja januara narede godine, dobiće 15 preduzeća u Sremu, a reč je o novinskim kućama, veterinarskim, vodoprivrednim, poljoprivrednim, putarskim firmama.

privatizacija_050210

Najviše je državnih firmi iz Sremske Mitrovice, poput vodoprivrednog preduzeća “Regulacije-Sava”, sremskomitrovačka “Tehnohemija” i saobraćajnog “Putevi”.

Posle neuspele prve privatizacije, za “Puteve” je najviše zainteresovan Grad Sremska Mitrovica, koji planira da sa sedamdesetak zaposlenih organizuje održavanje puteva leti i zimi.

Na listi privatizacije nalazi se i poljoprivredno preduzeće “Ratarstvo” iz Šida, hladnjača i prerada voća “Frigo Srem” iz Iriga.

Privatizaciju čeka i više od stotinu zaposlenih u tri još neprivatizovane informativne kuće u vlasništu lokalnih samouprava, radio-televizije Stara Pazova, radio Šida i radio-televizije Inđija.

Kako nezvanično saznajemo u neformalnom razgovoru sa radnicima dve informativne kuće u Sremu, pismo zainteresovanosti već je poslato za radio Šid i Radio-televiziju Inđija.

Ko želi da kupi medije piše NUNS

Na spisku za privatizaciju su i Specijalna bolnica-banja “Termal” u Vrdniku, kao i “Silos” iz Pećinaca.

Prema nezvaničnim podacima, za prodaju preduzeća u Sremu postoji više od 50 zainteresovanih. Manji broj već obavlja takvu, ili sličnu delatnost.

Možda Vam se svidi i