Sremska Mitrovica – Plan Vlade Srbije da se do 1. oktobra saniraju pitevi 1. i 2. reda, kao i lokalni putevi, ali prioritet u obnovi posle poplava u Srbiji biće kuće, poručila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i ocenila da će se novac za obnovu objekata posle poplava sigurno naći, samo je važna brzina i efikasnost izvođenja radova na terenu.

Sva raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća je već na terenu i radi se punim intenzitetom, rekla je Mihajlović i dodala da će sanacija šteta na putevima u Srbiji biti sasvim sigurno moguća do planiranog roka.

Šteta na putevima 1. i 2. reda iznosi oko 40 miliona evra i vlada je odlučila da se saniraju i štete na lokalnim putevima gde je šteta procenjena na oko 20 miliona evra, tako da je šteta na putnoj mreži ukupno oko 60 miliona evra, navela je Mihajlovićeva, koja je i ministarka saobraćaja i građevine u Vladi Srbije.

„Procenu štete ćemo imati do kraja juna, ali to ne znači da ćemo sedeti 30 dana“, poručila je ministarka saobraćaja i građevine i ponovila da je ukupno procenjena šteta od poplava, bez Obrenovca, već premašila pola milijarde evra, a kad se dodaju procene iz Obrenovca, sigurno će biti više.

Mihajlović je rekla da pomenuta cifra samo iznosi direktne štete, ali da tek treba sagledati indirektnu štetu zbog uticaja na životnu sredinu, izgubljenog prihoda, bruto domaćeg proizvoda, socijalnih slučajeva…

Možda Vam se svidi i