Sremska Mitrovica – Jedna od dve osvojene srebrne medalje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u atletici za seniore pripala je mitrovčanki Tatjani Jelači, kojoj je danas priređen svečani prijem u Gradskoj kući kod gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislava Nedimović.

Tom prilikom Nedimović je pored čestitki koje je uputio Jelači i njenom treneru, našoj srebrnoj sugrađanki koja je bacila koplje 64,21 metara uručio i poklon u vidu čeka na 400.000 dinara.

jelaca1

Na pitanje da li je bilo teško, Tatjana kroz osmeh govori da je najteži deo bio pre takmičenja, dok su trajali treninzi, da je na takmičenje otišla spremna, optimistična i da su samo čekali da se realizuje ono za šta su mukotrpno trenirali.

„Ja sam jako zadovoljna, treninzi su pokazali da sam u dobroj formi, na njima sam bacala ove daljine, pa sam bila maksimalno fokusirana i samo sam čekala da ponovim rezultate s treninga jer sam znala da će mi oni doneti neku od medalja, na kraju i uspela sam u tome. Na takmičenje sam otišla bez bilo kakvih pritiska i sve to kada se saberalo rezultiralo je mojim srebrnim odličjem“, rekla je Jelača.

Tatjana trenutno nastupa za Crvenu zvezdu, ali po njenim rečima to ne menja stvar. „Ja sam rođena Mitrovčanka, ovo je moj grad, činjenica da sam promenila klub je samo splet okolnosti“, rekla je Jelača i dodala da su joj ljudi iz AK „Srem“ maksimalno izašli u susret kako bi imala sve uslove za treniranje bez obzira što ne nastupa za njihov klub.

jelaca2

Sledeće takmičenje koje čeka Jelaču jeste u nedelju, u Birmigemu, Dijamantska liga, nakon toga predstavljaće Evropu na Kupu kontinenata, 11. septembra u Marakešu, a posle toga ide na zasluženi odmor.

Možda Vam se svidi i