Sremska Mitrovica – Početak nove školske godine i prijem đaka prvaka obeležen je raznim svečanim priredbama u školama širom Srema.

IMG_20140901_160408

Za dobrodošlicu đacima prvacima Grad Sremska Mitrovica i gradska uprava za obrazovanje pripremili su prigodne poklone u vidu školskog pribora, koji su nešto bogatiji u odnosu na prošlu godinu, a novina u odnosu na prošlu godinu osim bogatijih poklon paketa jeste da su ih ove godine dobili i prvaci osnovne muzičke škole.

SKOLICAA

“Gradska uprava za obrazovanje, kao i sve sremskomitrovačke škole tokom raspusta nisu mirovale, radili smo non – stop, tako da smo sve radove u školama uspešno priveli kraju i sve naše đake dočekali spremno”, rekla je Mirjana Pjevac, načelnik gradske uprave za obrazovanje.

SKOLAAAAAA

Pjevac je dodala da se tokom raspusta vršeni radovi u nekoliko škola i to u osnovnoj školi Boško Palkovljević Pinki vršeni su radovi na podovima i olucima, u osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj takođe su rađeni podovi, a zamenjen je i deo nameštaja, u osnovnoj školi Jovan Popović se radilo na saniranju toaletnih čvorova i podova, a u školi Slobodan Bajić Paja takođe su rađeni oluci.

Ona je ovom prilikom naglasila da će i u ovoj školskoj godini jedan od prioriteta kako gradske uprave tako i svih škola biti bezbednost učenika u školi i u njenoj okolini.

Na teritoriji opštine Sremska Mitrovica broj đaka koji su ove godine krenuli u prvi razred za oko 20 je manji od prošle godine i iznosi ukupno 690.

Možda Vam se svidi i