Sremska Mitrovica – Danas će članovi Rotari kluba Sremska Mitrovica uručiti humanitarnu pomoć za obnovu poplavljenog sela Jamene.

Ovogodišnje majske poplave imale su katastrofalne posledice za selo Jamenu, koje se nalazi na tromeđi Srbije, Republike Srpske i Hrvatske i jedino je selo u Vojvodini koje je poplavljeno. Samo u jednom danu bez krova nad glavom ostalo je 197 porodica.

Među prvim koji su pomogli unesrećenim porodicama bio je Rotari klub Sremska Mitrovica koji je obezbedio 35 šatora za nužni smeštaj najugroženijih.

Opredeljenje ovog kluba jeste projekat sanacije i uređenja Doma kulture koji ima višestruki značaj za meštane ovog sela. U Domu će se nakon sanacije nalaziti velika sala za kulturne događaje, omladinska prostorija sa internetom, prostorija za aktivnosti udruženja žena i posebno za rad omladinskog fudbalskog kluba i mogućnost za fizičko vaspitanje učenika osnovne škole.

Za realizaciju ovog projekta Rotari klub Sremska Mitrovica je obezbedio sredstva u iznosu od 2.811.000,00 dinara, a svi radovi na sanaciji su u toku i biće završeni do polovine septembra.

Kroz humanitarnu akciju prikupljanja pomoći ovom selu koju je sproveo Rotari klub Sremska Mitrovica uz pomoć donacija dva mađarska Rotari kluba i to iz Segedina i Baja obezbeđeno je i preko 40 tona cementa za obnovu seoskih domaćinstava,

U ovoj humanoj aktivnosti pored Rotari kluba Sremska Mitrovica učestvovali su rotari klubovi: Segedin, Fondacija RK Segedin, Segedin Tisa i Baja iz Mađarske, Krajova iz Rumunije, Filipopol Plovdiv iz Bugarske, Norvič iz Velike Britanije, Pljevlja iz Crne Gore, Metropoliten Beograd, Novi Sad, Novi Sad Dunav, Sombor, Bečej i Sremska Mitrovica – nosilac aktivnosti kao i poznata firma Levi 9 Global sourcing iz Amsterdama-Holandija.

Možda Vam se svidi i