Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je potpisan Protokol o saradnji sa Republickim geodetskim zavodom.

Potpisivanju su prisustvovali Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice, Zoran Krejović, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Mirjana Kostić Kuzmanović, pomoćnik za pravna pitanja Republičkog geodetskog zavoda, Dragan Kuzmanović, savetnik direktora Republičkog geodetskog zavoda i Miroljub Stanković, načelnik Službe za katastar nepokretnosti Sremska Mitrovica.

Potpisivanje ovog Protokola je od velikog značaja za grad Sremsku Mitrovicu jer, pre svega, omogućava stručnu i tehničku podršku od strane Republičkog geodetskog zavoda, u procesu komasacijena teritorije grada Sremske Mitrovice“, rekao je Tomislav Janković, koji je dodao i da će akcenat biti stavljen na tri katastarske opštine: Radenković, Zasavicu I i Zasavicu II.

Isto tako, ovaj Protokol će omogućiti uređenje kanalske mreže na ovim teritorijama, a kroz stručnu i tehničku pomoć biće omogućeno i podsticanje navodnjavanja kako na teritoriji Mačve, tako i na teritoriji Srema.

Ističući odličnu saradnju sa sremskomitrovačkim Katastrom, Zoran Krejović, direktor Republičkog geodetskog zavoda je rekao i da ovaj Protokol, između ostalog, ima za cilj da se RGZ obaveže prema gradu Sremska Mitrovica u poslovima koji se tiču komasacije, kako bi se oni obavili na veoma brz i efikasan način.

Rekavši da je ovaj Protokol od velike važnosti za grad Sremsku Mitrovicu, Krejović je dodao i da će se njegovim potpisivanjem intenzivirati razmena podataka i zmeđu RGZ i Službe za katastar nepokretnosti Sremska Mitrovica.

image-748421515ee3464699706b2e099d7620d54baee124ecba4771aa5d7f22058914-V

You may also like