Sremska Mitrovica – Prvi brod napravljen u obnovljenom brodogradilištu u Mačvanskoj Mitrovici biće porinut u četvrtak, 10. aprila.

Nakon kupovine i obnavljanja brodogradilišta “Sava” od strane holandske firme Vahali Scheepswerf & Machinefabriek B.V. i niza godina tokom kojih je brodogradilište bilo u u stečajnom postupku i svi njeni radnici ostali bez posla, prvi brod je završen i spreman za plovidbu.

Radi se o turističkom kruzeru, namenjenom za inostranog kupca. Brod je namenjen za plovidbu rekama, njegova dužina je 135, a širina 16 metara.

Svečanosti u brodogradilištu “Vahali” pored predstavnika firme prisustvovaće i Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Imovina stečajnog dužnika „Brodogradilište Sava“ u stečaju iz Mačvanske Mitrovice, i to pokretna i nepokretna imovina na lokaciji Zasavica, prodata je u aprilu prošle godine metodom javnog prikupljanja pisanih ponuda preduzeću „Bissagos Invest“ iz Beograda koja je zakonski predstavnik holandske firme Vahali Scheepswerf & Machinefabriek B. V., za cenu od 192.000.000.

Možda Vam se svidi i