Sremska Mitrovica – U četvrtak. 18. novembra u 11:45 ističe krajni rok za prikupljanje ponuda investitora zainteresovanih za kupovinu industrijske klanice i fabrike konzervi “Mitros” iz Sremske Mitrovice.

Do sada se kao najozbiljniji potencijalni kupac ove mitrovačke fabrike pominjala austrijska kompanija “Gierlinger Holding”, sa kojom je uprava Mitrovice u kontaktu već sedam meseci. U slučaju da fabriku otkupi Gierlinger Holding 19. decembra biće zakazan sastanak sa najvećim proizvođačima svinja na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, kako bi se u najkraćem vremenskom periodu krenulo sa aktivnom proizvodnjom.

Ideja ovog ponuđača je da kompanija zaposli 380 radnika i da nedeljno preradi oko 1.000 svinja. Investicija u ovu fabriku iznosila bi priblizno oko 11 miliona eura, a dobra vest je da će 95 odsto depozita biti isplaćeno radnicima “Mitrosa”.

Procenjena vrednost preduzeća je nešto veća od 478 miliona dinara, a zainteresovani kupci treba da polože depozit u iznosu od 95,7 miliona dinara.

Javno otvaranje prispelih ponuda je tačno u podne 18. decembra.

Možda Vam se svidi i