Sremska Mitrovica – Fontana na Trgu Vojvođanskih brigada u centru Sremske Mitrovice ponovo je stavljena u funkciju. Od juče ponovo radi i česma koja se nalazi pored fontane.

Sa puštanjem fontane i česme u rad kasnilo se zbog obimnih padavina, kažu iz JKP „Vodovod“, dodajući i da je fontana bila u jako lošem stanju, zagušena zbog smeća koje građani u nju bacaju svakodnevno, narušavajući tako i funkcinalnost i izgled ove fontane.

Podsećamo da je ova mitrovačka fontana, nakon dužeg niza godina, puštena u rad su septembru prošle godine.
Radnici JKP”Vodovod” Sremska Mitrovica su uspeli da pronađu neophodna tehnička rešenja kako bi ponovo potekla voda u fontani koja je godinama bila zanemarena i zapuštena.

Revitalizaciji fontane prethodila su ispitivanja podzemnih instalacija koje su bile u veoma lošem stanju, pa je delimično rekonstruisan deo vodovodne mreže oko fontane. Promenjene su odvodne i dovodne instalacije, postavljeni su novi ventili, dizne, mlaznice i druga neophodna oprema.
Porađeno je i na estetskom uređenju fontane, čišćenje, farbanje i postavljanje dodatnih detalja i elemenata u vezi sa osvetljenjem i efektnijem funkcionisanju same fontane.
Instalirana je savremena RGB rasveta koja daje osvetljenje mešanjem osnovnih boja – crvene, zelene i plave, koja radi u režimu foto ćelije, a najvidljiviji efekat osvetljenja je noću.
Ugrađena je nova pumpa, kao i gejzir mlaznice različitih oblika sa nekoliko brzina a režim rada se reguliše uz pomoć najmodernijeg softvera. Pored toga izgrađena je i česma koja upotpunjuje prostor pored fontane.

Ovim putem iz JKP “Vodovod“ apeluje na sugrađane da ne bacaju otpad u fontanu i ne narušavaju njen izgled, kako bi ona bila ukras grada i bolji pogled turistima u Sremskoj Mitrovici.

IMG_2177

IMG_2182

Možda Vam se svidi i