Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas sa članovima novosadskog Štaba za vanredne situacije Sremsku Mitrovicu gde je na licu mesta pružio podršku dobrovoljcima i volonterima koji učestvuju u odbrani tog grada, uputivši izraze najdublje zahvalnosti svima koji solidarno pomažu stanovništvu ugroženih područja.

– Danas je više od 700 ljudi iz Novog Sada otišlo da brani Sremsku Mitrovicu, a sinoć dve stotine opremljenih dobrovoljaca u Šabac. U Sremsku Mitrovicu je danas pristiglo više od 26 šlepera sa džakovima i peskom, dok je iz Novog Sada za Šabac upućeno njih deset. Moram napomenuti i da mnogobrojne novosadske kompanije učestvuju u odbrani Obrenovca, jer su uspele da obezbede čamce i neophodnu mehanizaciju.
Ponosan sam na Novosađane koji su pokazali veliku solidarnost, kao i na privredne subjekte koji su obezbedili pomoć u vidu hrane, pelena i sredstava za higijenu i koji se i dalje, iz minuta u minut, javljaju da nude svoju pomoć. Posebno hvala dobrovoljcima koji pomažu u punjenju džakova peskom, a na tim poslovima, kao i na poslovima prikupljanja humanitarne pomoći, je u svakom trenutku angažovano više od 1500 Novosađana.
Grad Novi Sad je spreman da, ukoliko se ukaže potreba, obezbedi i smeštaj za ljude evakuisane iz ugroženih područja, kao i da iskoristi sve kapacitete kuhinja gradskih ustanova i preduzeća kako bi za njih bila obezbeđena hrana – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević

Možda Vam se svidi i