Sremska Mitrovica – Za sada se na teritoriji Sremskog okruga ne registruje povećan broj obolelih od crevnih zaraznih bolesti
Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici objavio je večeras saopštenje o epidemiološkoj situaciji:
Epidemiološka situacija na teritoriji sremskog okruga je nesigurna obzirom da se očekuje poplavni talas i otpočela je preventivna evakuacija stanovništva iz pojedinih delova opštine Sremska Mitrovica. Do sada je sproveden epidemiološki nadzor u pet objekata predviđenih za smeštaj evakuisanih lica na teritoriji Sremske Mitrovice. Mobilne ekipe su na terenu i planirano je da se izvrši nadzor nad svim prihvatnim centrima na teritoriji opštine Sremska Mitrovica. Nadzor nad prihvatnim centrom na Letenci je sproveo IZJZ Vojvodine. Planiran je obilazak prihvatnog centra u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju ,,Termal„ u Vrdniku (smeštaj 140 lica) i Gerontološkog centra u Rumi (predviđen smeštaj 50 lica sa teritorije opštine Obrenovac).
Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici je preduzela evakuaciju 240 hospitalizovanih pacijenata (od toga 7 porodilja i 7 novorođenčadi i 5 trudnica) ka Kliničkom centru Vojvodine.
Za sada se na teritoriji Sremskog okruga ne registruje povećan broj obolelih od crevnih zaraznih bolesti.
Dr Marija Lazarević
Dežurni spec.epidemiologije

Možda Vam se svidi i