Sremska Mitrovica – Sistematski pregledi dece za upis u prvi razred osnovne škole počeli su 01. februara i trajaće do kraja maja, potvrđeno je iz Dečijeg dispanzera Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

„Deca na preglede dolaze po pozivu koji je upućen iz Dečijeg dispanzera a raspored je utvrđen azbučnim redom“, rekla je za radio Ozon Jelena Popović, glavna sestra Dečijeg dispanzera.

Sistematski pregled, pored pregleda izabranog pedijatra, obuhvata i preglede specijaliste za ORL, oftamologa, fizijatra, stomatologa i logopeda, kao i osnovne laboratorijske analize.

Svi specijalistički pregledi se zakazuju, a nakon obavljenih specijalističkih pregleda i laboratorijskih analiza, roditelji treba da se jave izabranom lekaru svog deteta, sa overenom propratnom listom specijalističkih pregleda, radi primanja vakcine i dobijanja potvrde za upis deteta u prvi razred.

Deca koja se upisuju u prvi razred osnovne škole primaju tri vakcine:
DiTePer (vakcina protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja), OPV (oralna polio vakcina) i MMR (protiv malih boginja, zauški i rubeola).

Roditelji dece koja su bolesna ili ne mogu da poštuju zakazani termin po grupama, mogu mogu da se jave Dečijem dispanzeru na broj 022/610-222

You may also like