Sremska Mitrovica – Širom Srbije, pa i u osnovnim školama na opštini grada Sremske Mitrovice počela pripremna nastava za polaganje završnih ispita.

Dok su nam iz osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” rekli da su sa pripremnom nastavom krenuli već početkom drugog polugodišta u većini drugih škola u opštini pripremna nastava počela je pre dve nedelje.

Prema zakonu časovi za pripremu polaganja završnih ispita održavaju se iz svih predmeta koja će se naći na ispitu i do polaganja probnog ispita koji je zakazan za devet i deseti maj nastavnici predmeta koji se polažu na završnom ispitu imaju obavezu da u svakom odeljenju održe 10 časova na kojima će se pripremati za ispit.

Po prvi put posle nekoliko godina zbirke koje su osmaci dobili za pripremu polaganja završnih ispita ne sadrrže pitanja koja će biti na testu, ali da to ne bi trebalo da predstavlja problem, uz konstantan rad ispiti će biti laki za rešiti rekli su nam nastavnici.

Pored toga što se na završnim ispitima neće naći zadaci iz zbirki, novina ove godine je i polaganje trećeg kombinovanog testa koji će sadržati pitanja iz hemije, fizike, bilologije, geografije i istorije.

You may also like