Počela izgradnja balon sportske sale u Jarku

Sremska Mitrovica – Pre nekoliko dana u selu Jarak na području između zgrade osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“ i školskog sportskog terena počela je izgradnja sportske balon sale.

„Izgradnja ove sale je najveća investicija u 2014. godini koja se tiče obrazovanja. Na ovaj projekat odlučili smo se za iz razloga zato što je ovo jedna od većih seoskih škola na teritoriji opštine Grada Sremska Mitrovica i samim tim ispratili smo potrebe dece ove škole za adekvatnim prostorom za fizičko obrazovanje i vaspitanje, potrebu za prostorom u kome će oni i preko zime moći da vežbaju i treniraju“, rekla je načelnica Gradske uprave za obrazovanje, Mirjana Pjevac.

Zoran Đurić, direktor osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ ovom prilikom rekao je da će sportska balon sala koja bude izgrađena biti pravo mesto gde će pre svega školska deca deca baviti sportom kako u okviru nastavnih, tako i u okviru vannastavnih aktivnosti, ali istakao i činjenicu da će ovaj objekat biti u interesu svih meštana Jarka, jer pored đaka ove osnovne škole mogućnost da u razne sportske aktivnosti koriste salu imaće svi meštani ovog sremskog sela.

11

„Pre više od godinu dana grad Sremska Mitrovica se odlučio na ovu investiciju. Na sednici skupštine grada doneli smo odluku o izgradnji dve balon sale, jedne u Jarku, druge u Čalmi. Izgradnja sale u Jarku je već započeta, dok je za igradnju sale u Čalmi još uvek u toku prikupljanje sve potrebne dokumentacije“, rekao je Milan Kovačević, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Novčana sredstva u iznosu od 21 miliona dinara za ovu investiciju obezbedio je Grad Sremska Mitrovica i Autonomna Pokrajina Vojvodina. Završetak radova očekuje se do kraja naredne godine.

Selo Jarak ima više od 2000 stanovnika i 180 đaka koji pohađaju osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, do sada u ovom selu nije postojala sportska sala zatvorenog tipa.

12

You May Also Like