Animalni otpad prvo u Laćarak

Sremska Mitrovica – Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica ubrzano rešava problem odlaganja animalnog otpada.

Otpad animalnog porekla, kako najavljuju iz Gradske uprave za poljoprivredu, sa teritorije opštine grada Sremska Mitrovica voziće se u Laćarak.

Grad Sremska Mitrovica u cilju rešavanja dosadašnjih problema sa odlaganjem životinjskog otpada u ovoj godini vodio je pregovore sa Energo -zelenom, kafilerijom koja posluje u Inđiji.
Plan je bio da se na prostoru Mitrovice u skaladu sa standardima EU izgardi punkt za sakupljanje animalnog otopada, koji bi se potom prevozio do Enerego zelene. Međutim iz ove kompanije najavili su prestanak rada, prenosi Sremska televizija.

Foto: Energo zelena sajt

Uprkos tome što belgijska kompanije Energo zelena sa postrojenjem u Inđiji koja se bavi preradom animalnog otpada najavljuje prestanak rada, a koja je bila u planu za saradnju sa gradom Sremska Mitrovica u rešavanju problema animalnog otpada grad je nastavio da preduzima određene mere oko rešavanja ovog problema.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za poljoprivredu, Vladimira Nastovića grad Sremska Mitrovica ozbiljno razmatra i rešava ovaj problem. Planirana je izrada centralnog punkta za animalni otpad kao i skladišta sa kontejnerima u Laćarku.

“Animalni otpad sa teritorije opštine grada Sremska Mitrovica u Laćarak biće dovožen po pozivu građana. Nakon toga celokupni animalni otpad iz Laćarka biće transportovan u neku od kompanija u Srbiji koja se bavi neškodljivom preradom opasnog životinjskog otpada, najverovatnije u Sombor, ali još uvek se ništa sa sigurnošću ne zna”, rekao je Nastović za radio Ozon.

Izgradnjom centralnog punkta i skladišta sa kontejnerima planiranih na proleće 2015. godine na jedan način biće rešen problem animalnog otpada na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like