Planirate li letovanje?

Sremska Mitrovica – Vreme godišnjih odmora je sve bliže, školska godina je pri kraju, većina zaposlenih već zna u kom periodu će uzeti godišnji odmor, a mi smo ispitali koliko “daleko” će naši sugrađani stići.

Prema informacijama koje smo dobile iz nekoliko turističkih agencija u gradu, najveće interesovanje naših sugrađana kao i prethodnih godina vlada za Grčku i Tursku.

Ove godine ponovo se javlja interesovanje i za Tunis i Egipat, što nije bio slučaj prošle godine. Zainteresovanost za Bugarsku i Španiju nije posebno izražena, a za Hrvatsku prema rečima zaposlenih u agencijama “niko ni ne pita”. Razlog tome jeste pre svega u visokim cenama, koje su još uvek iznad sume koju su naši sugrađani spremni da odvoje za letovanje. Što se tiče Crne Gore iz agencija kažu da je jako mala zainteresovanost, što ne znači da se mnogi neće i ove godine odlučiti da svoje letovanje tamo provedu. Za putovanje i boravak u Crnoj Gori retko se ide preko agencije, uglavnom se ta letovanja realizuju bez posredstva agencija, često po principu “krenem, pa gde mi se svidi ostanem”.

Oni koji nisu ljubitelji mora, letnji odmor iskoristiće za odlazak na neku od planina, od kojih je najpopularnija Zlatibor, ili posetu nekoj od banja.

Međutim, ne mali broj onih koji su bez mogućnosti da ove leto sebi priušte putovanje leto će provesti na Savi.

You May Also Like