Sremska Mitrovica – Pre pet dana poslanici Skupštine Srbije usvojili su Leks specijalis, odnosno Zakon o otklanjanju posledica poplava u Srbiji, a najavljeno je da će u toku ove nedelje svi građani koji su pretrpeli štetu od poplava dobiti potrebna rešenja na osnovu kojih će dobiti uvid u u kojoj kategoriji po oštećenju njihova kuća pripada i o novčanim sredstvima koja im sleduju za njihovu obnovu.

Zakonom je precizirano da područje pogođeno poplavama obuhvata poplavljene i klizištima ugrožene delove teritorije Srbije: grad Beograd i gradske opštine Obrenovac, Lazarevac, Mladenovac, Grocka i Rakovica.

Zakonom su obuhvaćeni gradovi Sremska Mitrovica, Šabac, Loznica, Valjevo, Čačak, Užice, Jagodina, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Požarevac i Zaječar. Takođe, zakonska rešenja se odnose i na opštine Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Ub, Osečina, Ljig, Lajkovac, Mionica, Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Mali Zvornik, Krupanj, Ljubovija, Gornji Milanovac, Lučani, Ražanj, Aleksinac, Doljevac, Petrovac na Mlavi, Smederevska Palanka, Velika Plana, Paraćin, Ćuprija, Svilajnac, Despotovac, Rekovac, Varvarin, Trstenik, Šid, Knić i Rača

Možda Vam se svidi i