Sremska Mitrovica – Da se Sava dovoljno povukla i da je zvanični datum predviđen za početak kupališne sezone juče prošao, ali i da je njen početak odložen, za radio Ozon govorio je direktor JP “Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica”, Jovan Dobrić.

“Radovi na uređenju plaže su već uveliko u toku, a pored regularnih poslova koji se svake godine obavljaju u okviru sređivanja plaže, ove godine zbog poplava i visokog vodostaja Save obim posla je nešto veći s tim što se velika količina mulja i otpada koji je Sava donela mora ukloniti”, rekao je Dobrić.

Dobrić je dodao i da se pored čišćenja plaže i nasipanja peska, radi i na sanaciji sanitarnih čvorova, fekalne kanalizacije, postavljanja elekto ormara, farbanja i svih drugih poslova koji su neophodni da se završe kako bi i zvanično se otvorila kupališna sezona.

Svi radovi odvijaju se po planu i nakon završetka radova gradska komisija koja će biti formirana izvršiće inspekcijsku kontrolu koja će dati pozitivnu ili negativanu ocenu, nakon ocene ili će se nastaviti sa radovima ili ukoliko ocena bude pozitivna zvanično će se otvoriti kupališna sezona.

Prema dinamici radova očekuje se da će se ove godine kupališna sezona zvanično otvoriti krajem meseca, do tada iz „Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica“, apleuju na građane da poštuju odluku grada i sačekaju njen zvanično otvaranje kupališne sezone.

Možda Vam se svidi i