Sremska Mitrovica – Šta je ostalo kada je nivo Save opao? Nivo reke Save svakim danom je sve niži, danas prema informacijama Republičkog hirdometereološkog zavoda kod Sremske Mitrovice iznosi samo 282 cm.

Pre dve nedelje nivo Save je iznosio 653 cm, što čini razliku od skoro šest metara u odnosu na danas.

Nakon opadanja nivoa Save ostalo je više problema koji su ostali da se reše. Neki problemu su rešeni, drugi se rešavaju, a za neke rešenja nema, dok priroda ne učini svoje.

Od džakova sa peskom koji su već svi uklonjeni sa obe obale reke, velike količine smeća, preko izuzetno velikog broja komaraca zbog kojih se vrše kako redovni, tako i vanredni tretmani suzbijanja, do toga da se mnogi stanovnici i jedne i druge Mitrovice već danima se žale na nesnosan smrad na obalama.

Ono što je uzrok žalbi građana na neugodne mirise koji se šire duž obala Save predstavlja velika količina mulja koji je ostao nakon povlačenja reke i organske materije koje se na visokim temperaturama raspadaju.

Dok se neugodni mirisi prirodnim putem ne eliminišu, ne ostaje nam ništa drugo nego da šetnju kejom, uz obalu reke zamenimo nekom drugom aktivnošću.

Možda Vam se svidi i