Sremska Mitrovica – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici uhapsili su R.R. (18) iz Bogatića i D.P. (23) iz Sremske Mitrovice, zbog postojanja osnova sumnje da su od marta ove godine, izvršile ukupno 31 krađu, na štetu građana Sremske Mitrovice, Rume, Bogatića i Šapca. Po ovlašćenju nadležnog tužioca, njima je određeno zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičene se terete da su zloupotrebom poverenja mahom starijih, nemoćnih i bolesnih građana, ulazile u njihove stanove i kuće i krale novac koji su zatim trošile na lične potrebe. Pojedinačno, u pitanju su sume od 3000 do 20.000 dinara i 200 evra.

Građanima su se predstavljale kao radnice javnih preduzeća „Elektrodistribucija“ i „Vodovod“ i pod izgovorom da popisuju struju, nude popust i kao službena lica pomažu penzionerima sa malom penzijom, tražile lične karte, račune i penzionerske čekove na uvid.

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, rešenjem sudije za prethodni postupak, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

Možda Vam se svidi i