Ograđivanje katoličkog groblja početkom 2015. godine

Sremska Mitrovica- Članovi Mesne zajednice Blok B kao i građani koji žive u naselju Blok B u Sremskoj Mitrovici početkom 2014. godine napisali su peticiju i time pokrenuli inicijativu za ograđivanje katoličkog groblja, koje se nalazi u ovom mitrovačkom naselju.

Projekat je brzo završen, novčana sredstva su odobrena i čekalo se samo da se stvore adekvatni vremenski uslovi kako bi radovi na ograđivanju groblja mogli da počnu, međutim to se nije desilo.

Prema rečima Miroslava Smrzlića, predsednika Mesne zajednice Blok B, rebalansom budžeta predviđena novčana sredstva su oduzeta i radovi nisu počeli kada je bilo planirano.

„Budžetom za 2014. godinu bilo je u planu ograđivanje katoličkog groblja sa dve strane. Planirano je zidanje bedema, visine 2 metra, u ulici Petra Preradovića i Kralja Alksandra, u naselju Blok B. Međutim, rebalansom budžeta sredstva su oduzeta i do početka radova nije došlo. Postoji uverenje da će planiranim budžetom za 2015. godinu novčana sredstva ipak biti opredeljena i iskorišćena u te svrhe“, rekao je Miroslav Smrzlić, koji je izrazio nadu da će se planirani radovi u narednoj godini i završiti.

„Početkom 2015. biće raspisana javna nabavka za ove radove a prema prvim procenama biće potrebno oko 2,5 miliona dinara“, rekao je Smrzlić i dodao da će ove radove finansirati Mesna zajednica Blok B, uz finansijsku podršku Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica i lokalne samouprave.

Za predstojeću godinu Miroslav Smrzlić je rekao da je planova mnogo ali da će budžet će biti skromnij.
„Poslednjih godina Mesna zajednica Blok B je rekonstruisala oko 12 km trotoara u ovom mitrovačkom naselju i planiramo da nastavimo tim tempom i u narednoj godini, i da jedan deo sredstava opredelimo za rekonstrukciju trotoara. Planova je mnogo ali će nam budžet biti skromniji nego prethodnih godina
pa ćemo zajedno odlučiti šta su prioriteti“, rekao je Smrzlić i dodao da je jedan od planova u 2015. godini opremanje dečijeg igrališta u naselju 25. maj.

You May Also Like