Sremska Mitrovica – 21. oktobra u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, održana je tribina povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke. Tribinu je organizovao mitrovački Zavod za javno zdravlje uz podršku Grada u okviru oktobra, meseca borbe protiv raka dojke.

tribina

Rak dojke je drugi najčešći maligni tumor u obolevanju, a prvi u umiranju od malignih bolesti kod žena u Sremu, rečeno je na tribini. Predavanje je održala dr Verica Kostić Muškinja „radi se o najmalignijoj bolesti koja je karakteristična za žene i može se reći da žene plaćaju visoku cenu svog pola“, rekla je doktorka Verica Kostić Muškinja.

Prema podacima mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje predstavljenim na tribini „Bori se za zdravlje i pobedi“, na području Srema u 2013. godini su umrle 64 žene od raka dojke što čini ovu bolest vodećom među malignim bolestima u sremskom regionu.

Borbi protiv ove maligne bolesti pridružila se i lokalna samouprava koja će prema rečima resornog načelnika Željka Novakovića svoje aktivnosti nastaviti i nakon oktobra – meseca borbe protiv raka dojke.

Možda Vam se svidi i