Sremska Mitrovica – Cene prirodnog gasa za sve kategorije potrošača od prvog avgusta biće više u proseku između 1,1 i 1,4 odsto.

Savet agencije za energetiku dao je saglasnost za poskupljenje prema kojoj će od početka sledećeg meseca cena kubika javnog snabdevanja za domaćinstva, u proseku, biti viša izmeću 1,1 i 1,3 odsto, dok će za sve kupce biti viša u rasponu od 1,1 do 1,4 odsto.

Cena kubika koja je do 1. avgusta iznosila 51 dinar, od tog datuma iznosiće 51,50 dinara, što će dovesti do povećanja računa za gas od oko 150 dinara.

Nova cena gasa za sva domaćinstva u Sremskoj Mitrovici biće 46,27 dinara za kubni metar (bez poreza na dodatu vrednost), dok će ista količina tog energenta za sve kupce biti 42,96 dinara, takođe bez PDV-a.

Od septembra do decembra prošle godine kubni metar prirodnog gasa dva puta menjao cenu. U septembru je poskupeo oko 4,4 odsto, a od 1. decembra kubni metar gasa „otišao“ je nadole između 2,9 i 3,4 odsto. Zbog povećanja PDV-a 1. januara ove godine, s osam na deset odsto, kubik prirodnog gasa je u proseku koštao oko 51 dinar.

Možda Vam se svidi i